2016 yılında ilk kez bir arada düzenlenen ve rekor katılımla daha
önceki yıllarda ulaşılan katılımcı ve ziyaretçi rakamlarını aşan paintistanbul & Turkcoat, sektörden aldığı destek ve Boya
Sanayicileri Derneği (BOSAD) ve Artkim Fuarcılık iş birliği ile yoluna
devam ediyor.
8. Uluslararası Boya, Boya Hammaddeleri, Yapı Kimyasalları ve Yapıştırıcı Hammaddeleri, Laboratuvar ve Üretim Ekipmanları Fuarı paintistanbul
& Turkcoat, 17-19 Mart 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar
Merkezi’nin 9, 10 ve 11 (Ana Fuaye) nolu salonlarında Boya ve
Hammaddeleri Sektörü’nü bir kez daha ağırlamaya hazırlanıyor.
paintistanbul & Turkcoat Fuarı’nın temel amaçlarından biri de Türk Boya Sanayi’ni dünyaya tanıtmak ve rekabet koşulları günden güne artan küresel pazarda Türkiye’nin yerini sağlamlaştırmaktır. Bu bağlamda her ölçekten üretici firmaları katılımcıları arasında bulunduracak olan paintistanbul & Turkcoat uluslararası platformlarda dünyanın en büyük ve geniş kapsamlı boya ve kaplama etkinlikleri arasında şimdiden gösterilmektedir.
16 farklı ülkeden 238 doğrudan katılımcı, 539 temsil edilen katılımcı olmak üzere toplamda 777 firma ve firma temsilciliğini aynı çatı altında toplayan paintistanbul & Turkcoat Fuarı 2018 senesinde 25.000 m2 brüt, 10.000 m2 net kullanım alanında 3 salon ve ana fuayede gerçekleşti. Türkiye, Çin, İtalya, Almanya ve Hindistan başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen önemli firmalara ev sahipliği yapan fuar 3 gün boyunca; aralarında Almanya, Belçika, Bulgaristan, Cezayir, Gürcistan, Libya, Kazakistan, Irak, İran, İsrail, Mısır, Portekiz, Rusya, Özbekistan, Türkmenistan, Tunus ve Ürdün’ün olduğu 40 ülkeden, 897’si yabancı olmak üzere toplam 6.682 profesyonel ziyaretçiyi ağırladı.
paintistanbul & Turkcoat 2018 Kongresi ise 34 paralel sunum ve 4 boya okulu sunumuyla beraber 19-21 Mart tarihleri arasında Fuardan bir gün evvel InterContinental Otel’de sektör profesyonellerinin yoğun katılımlarıyla gerçekleşti.
Fuar içerisinde kurulan özel B2B alan içerisinde T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde ve İKMİB Genel Sekreterliği organizatörlüğünde gerçekleştirilen alım heyeti programı dahilinde Doğru Avrupa ve Kuzey Afrika’dan gelen alıcılar ile Fuar’ın katılımcı firmalarının yetkilileri ikili görüşmelerini gerçekleştirdi.
paintistanbul & Turkcoat 2018 Fuarı esnasında gerçekleşen Konferans’ta aralarında BASF, Kansai Altan, Dyo, Aleph Trade gibi sektör lideri firmaların sunumları yoğun ilgi görürken, Renk ve Enerji Uzmanı Kimya Müh. Aydan Öztürkatalay ise “Gökkuşağı Renklerinin Beyin Kimyamızı Nasıl Değiştirdiğinden” bahsetti.
2018 yılında yakalanan büyük başarı ve sektörden gelen talepler üzerine, 2020 fuar çalışmaları gerçekleştirilmiş ancak sektörün buluşma noktası fuar, pandemi nedeniyle 2022 yılına ertelenmek durumunda kalmıştı.
Tüm sektör mensuplarımızı, 17-19
Mart 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan
8. Uluslararası Boya, Boya Hammaddeleri, Yapı Kimyasalları ve Yapıştırıcı
Hammaddeleri, Laboratuvar ve Üretim Ekipmanları Fuarı Paintistanbul & Turkcoat’a
davet ediyoruz.